

Miód rzepakowy Barć Świętokrzyska polecany jest przy dolegliwościach związanych z układem sercowo-naczyniowym, wzmacnia on serce oraz siłę jego skurczy. Wspomaga również dotlenienie i odżywienie naczyń wieńcowych serca. Miód rzepakowy obniża ciśnienie krwi oraz pomaga również w odtruwaniu organizmu. Wspomaga leczenie infekcji gardła, nosa oraz oskrzeli, łagodzi dokuczliwy kaszel i wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Miód rzepakowy pomaga również w leczeniu dolegliwości związanych z układem trawiennym: zgagą, wzdęciami, wrzodami żołądka, a także przyśpiesza proces gojenia się ran. Należy po niego sięgnąć w przypadku dusznicy bolesnej.
Składniki
Miód rzepakowy.
Sposób użycia
Miód rzepakowy należy dodawać do wybranych dań, napojów, deserów według własnego uznania.
Można spożywać sam miód w celach zdrowotnych.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, chroniąc od promieni słonecznych.