

Olej z orzechów macadamia Denova VIANDS to olej z pierwszego tłoczenia na zimno uzyskiwany jest z dojrzałych orzechów macadamia uprawianych w Dolinie Levubu (Południowa Afryka). Olej charakteryzuje się lekko złocistą barwą oraz wyrazistym smakiem i aromatem orzechowym. Wysoka temperatura dymienia (198º C) powoduje, iż znakomicie nadaje się do smażenia, gotowania i sosów, nie traci przy tym smaku i aromatu orzechów. Świetny również na zimno do wszelkiego rodzaju sałatek. Olej z orzechów makadamii posiada najwyższą zawartość jednonienasyconych kwasów tłuszczowych (78%) ze wszystkich znanych do dziś olejów roślinnych. Zawiera również dużo (22%) palmitoleinowego kwasu tłuszczowego (Omega-7).
Składniki
100% olej z orzechów makadamia.
Sposób użycia
Znakomicie nadaje się do smażenia, gotowania i sosów, nie traci przy tym smaku i aromatu orzechów. Świetny również na zimno do wszelkiego rodzaju sałatek.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, chroniąc od promieni słonecznych.