

Olej z avokado Denova VIANDS to olej z pierwszego tłoczenia na zimno uzyskiwany jest z miąższu owoców awokado uprawianych w Dolinie Levubu (Południowa Afryka). Charakteryzuje go jasno zielona barwa oraz łagodny smak i aromat avocado. Jego wysoka temperatura dymienia (220º C) powoduje, iż jest niezwykle przydatny do smażenia ryb, drobiu i warzyw, także w głębokim tłuszczu. Świetny również na zimno, jako składnik wielu sosów do sałatek. Olej ten zawiera 75% jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, wpływających pozytywnie na obniżenie poziomu „złego” cholesterolu LDL we krwi. Zawiera też witaminy A, B, E, K i PP.
Składniki
100% olej z miąższu awokado.
Sposób użycia
Świetny do smażenia jak i na zimno, jako składnik sosów.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, chroniąc od promieni słonecznych.