

Majeranek ziele otarte Kawon dodaje się głównie do potraw ciężkostrawnych, takich jak zupy z grochu, fasoli i warzyw, duszonej i pieczonej baraniny oraz wieprzowiny, mięsa mielonego oraz tłustego drobiu, pasztetów, sosów, smażonych ziemniaków, farszu oraz potraw z rusztu. Najlepiej użyć go jako przyprawy podstawowej tylko z pieprzem i solą. Harmonizuje także z tymiankiem, szałwią i rozmarynem. Nie należy go łączyć z oregano. Oprócz pieczonego lub gotowanego mięsa i wędlin, pozostałe potrawy doprawiamy pod koniec przygotowania. Majeranek pobudza trawienie.
Składniki
Ziele majeranku, otarte.
Produkt naturalny z upraw kontrolowanych.
Sposób użycia
Majeranek dodaje się głównie do potraw ciężkostrawnych, takich jak zupy z grochu, fasoli i warzyw, duszonej i pieczonej baraniny oraz wieprzowiny, mięsa mielonego oraz tłustego drobiu, pasztetów, sosów, smażonych ziemniaków, farszu oraz potraw z rusztu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.