

Pau D'arco znane jest także m.in. pod nazwą La Pacho, tahuari czy herbatka Inków. Pozyskiwane jest z kory drzewa rosnącego w tropikalnych lasach Ameryki Południowej. Ze względu na swoje właściwości lecznicze Pau D'arco jest stosowane od dawna w tradycyjnej medycynie Ameryki Południowej. Według tradycyjnej medycyny pomaga m.in. ułatwia trawienie, pomaga w zwalczaniu pasożytów, reguluje poziom cukru we krwi oraz wspomaga odporność organizmu.
Składniki
Pau D'Arco – La Pacho.
Sposób użycia
1 łyżkę kory na szklankę wody, gotować przez 10-15 minut i pozostawić do zaparzenia na około 10-15 minut. Następnie odcedzić i pić tylko sam wywar. Pić od 2 do 5 szklanek dziennie.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.