- Obecnie brak na stanie

Morwa biała owoc FARM-VIT zawiera do 20% cukrów – głównie glukozę, maltozę, sacharozę i fruktozę: ponadto kwasy organiczne – cytrynowy i jabłkowy oraz olejek lotny. Ze względu na tak dużą zawartość łatwo przyswajalnych cukrów, ludność zamieszkująca Himalaje suszy owoce, miele na mąkę i używa jako dodatku do potraw. Natomiast suszone owoce zabierane są tam w dalekie podróże jako pożywnie wzmacniające i regenerujące siły. Morwę białą stosuje się w leczeniu otyłości, posiada również działanie przeciwcukrzycowe. Ponadto obniża ona poziom cholesterolu oraz stężenie glikozy oraz zmniejsza uczucie łaknienia i reguluje apetyt.
Składniki
100% owoc morwy białej.
Sposób użycia
Dodawać do wybranych potraw, wedle własnego uznania oraz zjadać w zastępstwie słodyczy.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.