

Tradycyjnie owoce jarzębiny stosuje się w przewlekłych nieżytach żołądka, jelit i pęcherza żółciowego, a także w zapaleniach miedniczek nerkowych (jako środek moczopędny). Owoce jarzębiny również stosowane są w stanach zapalnych dróg moczowych, w kamicy nerkowej, w przewlekłych zaburzeniach trawiennych, w biegunce, szczególnie u dzieci i osób starszych. Owoce jarzębiny polecane są dla diabetyków, ponieważ zwierają węglowodan sorbozę i nie podwyższają poziomu glukozy we krwi.
Składniki
100% owoce jarzębiny.
Sposób użycia
Jedną łyżeczkę owoców należy zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.