

Owoce goji zawierają bogatą frakcję karotenowców i ksantofyli (beta-karoten czyli prowitamina A oraz zeaksnatyna), ponadto witaminę C, B1, B2, fitosterole (beta-sitosterol), betainę, w niewielkiej ilości kwas linolowy. Owoce w tradycyjnej medycynie chińskiej są stosowane jako środek wzmacniający, witaminowy, zwiększający wytrzymałość i odporność psychiczną na stres, osłaniający wątrobę i poprawiający widzenie o zmierzchu.
Składniki
Jagody Goji.
Sposób użycia
1 łyżeczkę jagód należy zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaprzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.