

Głóg owoc FLOS wspomaga trawienie, łagodzi biegunki i poprawia funkcjonowanie naczyń krwionośnych.
Składniki
wysuszony, rozdrobniony owoc głogu (Crataegi fructus) – 100 %
Sposób użycia
1/2 łyżeczki produktu (ok.0,6 g owocu głogu) zalać jedną filiżanką wrzącej wody (150 ml), odstawić na 10 min. Przecedzić. Świeży i ciepły napar przygotowany zgodnie z przepisem należy pić jeden raz dziennie. 0,6 g owocu głogu stanowi dzienną porcję do spożycia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkty te nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Produkty te powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywanie
Przechowywać owoc głogu w suchym miejscu, chronić od światła.