

Aronia owoc FARMVIT - są używane jako doskonały witaminowy i polifenolowy suplement żywnościowy o działaniu profilaktycznym – w miażdżycy, nadciśnieniu, chorobach serca i układu krążenia, cukrzyc, gośćcu i niedoczynności tarczycy. Owoce aronii charakteryzują się szczególnie wysoką zawartością barwników flawonoidowych: antycyjanów i bioflawonoidów, wykazujących aktywność biologiczną witaminy P, przez przywrócenie elastyczności zmienionym miażdżycowo ścianom naczyń kapilarnych, co wybitnie poprawia stan układu krążenia. Poza bogactwem bioflawonoidów, owoce aronii zawierają wiele cennych dla zdrowia człowieka składników jak: witaminę C, B complex, E, prowiatminę A oraz polifenole i fenolokwasy. Owoce wykazują działanie ściągające, normalizujące krążenie obwodowe oraz przeciwzapalne.
Składniki
Owoc aronii (Aroniae fructus)
Sposób użycia
1 łyżeczkę rozdrobnionych owoców zalać szklanką wrzącej wody, pozostawić pod przykryciem na około 10 minut, a następnie przecedzić. Suszone owoce aronii nadają się także do bezpośredniego spożycia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.