

Syropu z kwiatu bzu POLSKA RÓŻA - można z niego przyrządzać napoje o oryginalnym, orzeźwiającym smaku, może służyć jako dodatek do potraw i deserów. Czarny bez pięknie kwitnie w maju i na początku czerwca. Białe wachlarze kwiatów pachną bardzo słodko i intensywnie. Można je spotkać w lasach i przydomowych ogrodach. W czasach, gdy leki na przeziębienie nie były łatwo dostępne, każda zielarka przygotowywała z tych białych kwiatków pożyteczne specyfiki. Syrop ma intensywny, orzeźwiający smak. Jego receptura to przede wszystkim ekstrakt z kwiatów czarnego bzu. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Prosty skład i tradycyjna metoda uzyskania ekstraktu, gwarantują znakomitą jakość naszego produktu.
Składniki
Cukier, ekstrakt z kwiatów bzu, kwas cytrynowy.
Sposób użycia
Przeznaczony do sporządzania napojów oraz jako dodatek do potraw, deserów i lodów.
Przechowywanie
Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 30 dni.