

Czerwone owoce wiśni są wypełnione szlachetnym smakiem, ich skórka (w zależności od odmiany) może być jasna, intensywnie czerwona, a nawet ciemno bordowa. W małej słodko-kwaśnej kuleczce, która dojrzewa wczesnym latem, zawartych jest dużo cennych składników odżywczych, które wspomagają organizm. Wiśnie są składnikiem najwykwintniejszych deserów, jednak nie każdemu może odpowiadać charakterystyczny smak surowych owoców. Wzbogacone cukrem przetwory z wiśni mają o wiele więcej zwolenników. Gęsty, słodki Syrop wiśniowy POLSKA RÓŻA to przysmak w kuchni, jest idealny na chłodne, zimowe wieczory. Z wiśni można wyczarować wspaniałe przetwory, pełne smaku lata. Każdy słoiczek i butelka to cenny skarb w naszej spiżarni. By go zdobyć wystarczy dobra receptura, dorodne owoce i odrobina naszej pracy.
Do czego używać syropu wiśniowego?
Składniki
Cukier, sok z wiśni, kwas cytrynowy.
Sposób użycia
Przeznaczony jako dodatek do ciast, budyniów, lodów, deserów oraz koktajli.
Przechowywanie
Po otwarciu produkt należy przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 10 dni.