

Aronia nazywana jest także „czarną jarzębina”, jej dojrzałe owoce mają piękny fioletowo-czarny kolor i zebrane są w kiście. Zbiera się je już zwykle na początku września, gdy liście rośliny przebarwiły się już na pomarańczowe i złote odcienie. Sok uzyskiwany z aronii uważany jest za bardzo cenny. Warto skorzystać z jego bogactwa i zdrowia, które oferuję. Naturalny Syrop aroniowy POLSKA RÓŻA uzyskany tradycyjną metodą, jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Produkt wyróżnia się intensywną barwą i mocnym smakiem aronii.
Do czego używać soku z aronii?
Składniki
Cukier, sok z aronii (37 %), kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości).
Sposób użycia
Jako dodatek do napojów i deserów.
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce w zamkniętym opakowaniu, spożyć w ciągu 30 dni.