

Moringa olejodajna jest drzewem występującym naturalnie w północno-zachodnich Indiach i Pakistanie. Świeże liście rośliny są bardzo pożywną potrawą, mogą być zjadane na świeżo lub gotowane jak szpinak. Są doskonałym źródłem wielu witamin i minerałów, zawierają m.in. dużo niezbędnych aminokwasów, witaminy B6, B2, C, A, wapnia i żelaza. Szczególnie duża zawartość żelaza sprawia, że produkt może być bardzo pomocny dla osób zmagających się z anemią.
Właściwości Moringi olejodajnej:
Składniki
Moringa oleifera, otoczka kapsułki: żelatyna, mąka ryżowa, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu.
Sposób użycia
Jedna kapsułka dziennie.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwaga
Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.