

Lepidium meyenii to roślina pochodząca z krajów Ameryki Południowej, stosowana w ludowej medycynie Peru od około 2000 lat. Jadalna podziemna część rośliny uważana jest obecnie za „super żywność”, ponieważ zawiera aminokwasy, kwasy tłuszczowe, węglowodany, mikro i makroelementy.
Właściwości Maca:
Składniki
Maca, otoczka kapsułki: żelatyna, substancja wypełniająca: mikrokrystaliczna celuloza, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu.
Sposób użycia
Jedna kapsułka 1-2 razy dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.