

Sól Kłodawska Farmvit do przeznaczenia spożywczego. Zalecana do przetworów, posiada właściwości konserwujące i zapewni potrawom niepowtarzalny smak. Sól Kłodawska oprócz przeznaczenia spożywczego posiada również wiele właściwości wpływających pozytywnie na zdrowie. Między innymi wspomaga leczenie stanów zapalnych skóry i może być stosowana do przemywań przy łojotokowym zapaleniu skóry. W swoim składzie sól kłodawska posiada pierwiastki takie jak: magnez, mangan, żelazo, cynk, miedź, potas, cynk, wapń i selen. Sól Kłodawska pochodzi z okresu cechsztyńskiego i wydobywana jest w kopalni soli w Kłodawie o długoletniej tradycji.
Składniki
Sól kłodawska miałka.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacenionym miejscu.
W związku z używaniem na terenie zakładu soi, selera, wyrobów zawierających gluten, gorczycy, sezamu, orzechów, mleka i jaj.