

Imbir 100% sok z cytryną Polska Róża to pozycja obowiązkowa w babcinej spiżarni. Sięgamy po niego szczególnie w okresie zimowym, gdy chcemy rozgrzać nasz organizm i dostarczyć mu witamin. Sok z imbiru znajduje również szerokie zastosowanie w gastronomii. Ten smaczny, aromatyczny napój sprawdza się doskonale jako dodatek do potraw, zdrowych koktajli, herbat, syropów i nalewek. Imbir zawiera substancje takie jak m.in. gingerol i zinferol – to właśnie one nadają mu specyficzny, ostry, gorzkawy smak oraz wszelkie prozdrowotne właściwości.
Składniki
Sok z kłącza imbiru (80%), sok z cytryny (20%).
Sposób użycia
Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 50 ml soku (rano i wieczorem).
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.