

Nasiona do kiełkowania Soczewica zielona DIET-FOOD zawierają dużą ilość fosforu, który bardzo korzystnie wpływa na stan kości i zębów, a spory udział witaminy C zwiększa odporność organizmu. Dzięki zawartości błonnika, kiełki soczewicy pozytywnie wpływają na pracę jelit i wspomagają odchudzanie.
Składniki
100% kiełki soczewicy zielonej.
Sposób użycia
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: nasiona należy moczyć od 10 do 12 godzin w letniej, przegotowanej wodzie. Następnie, należy ułożyć je na talerzu wyłożonym wilgotną gazą lub ligniną i odstawić w ciepłe, zacienione miejsce. Nawadniać 2 razy na dobę. Po 2-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Przechowywanie
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze poniżej 25°C. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.