

Nasiona do kiełkowania Brokuł DIET-FOOD zawierają sulforafan odpowiedzialny za niezwykłe działanie przeciwnowotworowe. Oprócz tego zapobiega chorobom układu krwionośnego, udarom mózgu, obniża ciśnienie krwi oraz zwalcza szczepy bakterii Helicobacter pylori.
Składniki
100% kiełki brokułu.
Sposób użycia
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: nasiona należy moczyć od 10 do 12 godzin w letniej, przegotowanej wodzie. Następnie, należy ułożyć je na talerzu wyłożonym wilgotną gazą lub ligniną i odstawić w ciepłe, zacienione miejsce. Nawadniać 2 razy na dobę. Po 2-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Przechowywanie
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze poniżej 25°C. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.