

Nasiona do kiełkowania Fasolka Mung DIET-FOOD są polecane osobom z cukrzycą, bo mają niski indeks glikemiczny i regulują poziom cukru we krwi, wzmacniają organizm, wspomagają jego regenerację, działają pozytywnie na układ pokarmowy i wątrobę, spowalniają procesy starzenia się, oczyszczają organizm.
Składniki
100% kiełki fasoli mung.
Sposób użycia
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: nasiona należy moczyć od 10 do 12 godzin w letniej, przegotowanej wodzie. Następnie, należy ułożyć je na talerzu wyłożonym wilgotną gazą lub ligniną i odstawić w ciepłe, zacienione miejsce. Nawadniać 2 razy na dobę. Po 2-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Przechowywanie
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze poniżej 25°C. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.