

Drożdże winne Sherry MULTIMEX oferowane są w stanie suchym. Posiadają długi (ponad 12-to miesięczny) okres przydatności.
Składniki
Rasowe drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae na nośniku z suszu jabłkowego
Sposób użycia
Wyparzoną butelkę (około 0,33l) napełnić w 3/4 przegotowaną letnią wodą z cukrem (2-3 łyżeczki), dodać zawartość torebki oraz szczyptę pożywki do drożdży. Zatkać butelkę korkiem z waty. Dokładnie wymieszać (1-2 razy dziennie), utrzymywać temperaturę około 25-28C. Po 2-4 dniach, gdy pojawią się efekty fermentacji przelać zawartość do dymiona z moszczem. Dodać resztę pożywki, wymieszać, zatkać korkiem z rurką fermentacyjną. Opakowanie wystarcza na 5-25 litrów moszczu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, chroniąc od promieni słonecznych.