

Napój sojowy naturalny MOGADOR jest produktem bez glutenu i laktozy. Dzięki swej sproszkowanej formie ma szerokie możliwości zastosowania i jest łatwy w przygotowaniu. Idealnie sprawdza się jako składnik napojów, koktajli, kakao, kawy, budyniu, zup, sosów i ciast. W połączeniu z musli, granolą lub płatkami zbożowymi może stanowić smaczne, pełnowartościowe śniadanie, przekąskę lub lekką kolację. Można go użyć wszędzie tam, gdzie dodaje się mleko krowie.
Składniki
syrop glukozowy, wsad sojowy 30% (olej sojowy, białko sojowe), stabilizator-fosforan potasu, kazeinian sodu, substancja przeciwzbrylająca-dwutlenek,krzemu, sól spożywcza, aromaty, emulgator-stearyoilomleczan sodu, aktyoksydant-ekstrakt z wysoką zawartością tokoferolu, barwnik karoteny.
Sposób użycia
Rozmieszać 25 g Napoju sojowego (ok. 2 łyżki stołowe lub 6 łyżeczek) w 250 ml gorącej wody. W przypadku zimnej wody aby uniknąć powstawania grudek, najlepiej użyć miksera lub shakera.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.