- Obecnie brak na stanie

Kawa z żołędzi jest cenionym od pokoleń napojem prozdrowotnym. W przeszłości w Europie nie znano pitnej dziś kawy z nasion kawowca. Do sporządzania napoju w charakterze kawy używano różnych dostępnych surowców. Jednym z najbardziej znanych były nasiona dębu. Kawa z żołędzi w Europie Środkowo-Wschodniej lokalnie była wykorzystywana jeszcze do niedawna. Kawa żołędziówka EKO DARY NATURY charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza, manganu i miedzi.
Składniki
Prażone i mielone żołędzie, kardamon, cynamon, goździki.
Produkt pochodzenia ekologicznego.
Sposób użycia
2 czubate łyżeczki kawy zalać szklanką wody i gotować około 2-3 minuty. Po przelaniu do szklanki, parzyć przez około 5-10 minut. Można dodać mleko, śmietankę lub posłodzić według uznania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.