- Obecnie brak na stanie

Kłącze topinamburu zawiera inulinę, żelazo, potas, jest także bogate w witaminę C i B1, ma także bardzo niski indeks glikemiczny, a cechy te powodują, że produkty z topinamburu są doskonałym środkiem wspomagającym dla cukrzyków. Dodatek mniszka, który również często jest składnikiem mieszanek przeciw cukrzycowych, wzmacnia działanie topinamburu oraz powoduje, że Kawa z topinamburu z korzeniem mniszka EKO DARY NATURY działa pobudzająco oraz reguluję trawienie. Kawa obok herbaty jest podstawowym napojem pitnym na co dzień. W dawnych czasach w Europie nie znano pitej dziś kawy wykonanej z nasion kawowca. Do wyrobu napoju w charakterze kawy używano różnych dostępnych surowców.
Składniki
Prażone i mielone kłącze topinamburu, prażone i mielone korzenie mniszka lekarskiego, kardamon, cynamon, goździki.
Produkt pochodzenia ekologicznego.
Sposób użycia
1 czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody, wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać mleko lub śmietankę lub posłodzić według uznania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.