

Ludowe Receptury Dla wzrostu mikroflory jelit i wsparcia prebiotycznego MIR-LEK to mieszanka ziołowa złożona z wysuszonych i rozdrobnionych części roślin, takich jak: babka lancetowata, mniszek lekarski, perz, cykoria, ostropest, gryka. Babka lancetowata stymuluje wzrost korzystnej mikroflory jelitowej, wspomagając trawienie i oczyszczanie organizmu, mniszek lekarski ma działanie prebiotyczne, przyczynia się do zdrowia pokarmowego poprzez jego działanie prebiotyczne, wspomaga czynności dodatkowe, perz wspomaga właściwe funkcje pokarmowe, cykoria podróżnik wspomaga trawienie, przyczynia się do stymulacji produkcji płynów ustrojowych i ruchów żołądkowo-jelitowych, ostropest plamisty przyczynia się do jej odtruwania oraz wspomagania procesów oczyszczających.
Składniki
Babka lancetowata 25%, mniszek lekarski korzeń 25%, perz kłącze 15%, cykoria korzeń 15%, ostropest plamisty nasiona 15%, łuska gryki 5%.
Sposób użycia
Saszetkę produktu w szklance lub w kubku ceramicznym 250ml i zalać wrzącą wodą. Przykryć i odstawić na 10-15 min. Pić po wystudzeniu.
3 razy dziennie po 1 szklance naparu z 1 saszetki. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu niedostępnym dla dzieci.
Uwaga
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Spożywanie nie jest wskazane dla kobiet w ciąży oraz karmiących piersią. Chronić od światła. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik produktu.