

Koper włoski owoc Kawon to tradycyjny produkt leczniczy roślinny stosowany w objawowym leczeniu łagodnych, skurczowych dolegliwości żołądkowo-jelitowych, w tym uczucia pełności i wzdęć z oddawaniem wiatrów; objawowym leczeniu dolegliwości skurczowych o łagodnym przebiegu związanych z menstruacją; kaszlu związanym z przeziębieniem jako środek wykrztuśny. Tradycyjny produkt leczniczy roślinny, którego wskazania opierają się wyłącznie na długim okresie stosowania.
Składniki
1 g produktu zawiera 1 g owoców kopru włoskiego odmiany gorzkiej (Foeniculum vulgare Miller sp. Vulgare var. vulgare, fructus).
Sposób użycia
1 łyżeczkę (ok. 2 g) zalać szklanką (250 ml) wrzącej wody, naparzać pod przykryciem 15 minut. Pić 3 razy dziennie po 1 szklance świeżo przygotowanego naparu.
Przechowywanie
Przechowywać w temp. nie wyższej niż 25 st.C, chronić od światła, wilgoci i wpływu obcych zapachów. Przechowywać w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci. Nie stosować po upływie terminu ważności.