

Według literatury zielarskiej morwa to jedna z roślin zawierających związki czynne, pomagające stabilizować poziom cukru we krwi. Ogranicza przyswajanie cukrów po posiłkach. Herbatka ma subtelny i przyjemny zapach. Zawiera tylko składniki naturalne bez aromatów i dodatków. Liście morwy białej korzystnie wpływają na metabolizm cukrów w organizmie, wstrzymują wchłanianie glukozy do krwi z węglowodanów zawartych w pożywieniu, pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi w cukrzycy II stopnia oraz w utrzymaniu prawidłowej masy ciała.
Składniki
Liść morwy białej.
Sposób użycia
1 saszetkę herbatki należy zalać szklanką wrzącej wody i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 5-10 minut. Pić 2-3 razy dziennie.
Nie zaleca się stosowania preparatu u dzieci oraz kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Preparat nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.